Madeleines

Bilder
Ingredienser
100 g brunet smør – silt av (du trenger ca. 130 gram)
2 egg
90 g sukker
110 g hvetemel
2 ss honning
1 ts vaniljeekstrakt (eller 2 ts vaniljesukker)
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Start med å brune smøret. Del opp i terninger og ha i en kasserolle. Sett gjerne på et lokk mens det smelter, det kan sprute. La smøret skumme opp, ikke rør i smøret, bare sveiv kasserollen rundt. Ta av platen når smøret er nøttebrunt. Avkjøl til romtemperatur.

Visp sammen egg, vanilje, sukker og honning.

I en annen bolle, rør sammen mel og bakepulver.

Bland sammen det våte og det tørre.

Tilsett avkjølt smør og rør til det blir glatt.

La stå på benken i minimum 2 timer.

Smør formene med smeltet smør og dryss med hvetemel. (Stålformene fra E Dehillerin fungerer mye bedre enn de hvite/gule)

Fyll røren i en sprøytepose og fyll formene 2/3 fulle.

Stek midt i ovnen på over/undervarme på 200 grader i ca. 10-12 minutter.

Ta ut av formene med en gang, og avkjøl på rist.

Etter at kakene er kalde kan de eventuelt pensles med sjokolade eller en litt tynn melisglasur laget av saft med ønsket smak og litt farge. Dryss med nøtter, strøssel eller annet.

Kakene kan fryses.
Bilder
(trykk på bildet for større versjon)
Om
Registrert: torsdag 25.08.2022.
Sist endret: tirsdag 04.10.2022.